21.9.12

Muhammad loves us. but do we love Muhammad?

Salam semua...

Filem anti-Islam 'Innocence of Muslims' telah mencetuskan ketidakpuashatian Muslim serata dunia.
Satu perkara tentang Muslim, dalam tenang-tenang kami, bilamana isu berkenaan agama disentuh, itu yang paling sensitif.

Alasan kebebasan bersuara tidak munasabah jika isu agama dikaitkan.

Ini mungkin sekadar provokasi daripada mereka yang tidak faham Islam. Konon nak tengok reaksi orang Muslim. Filem pendek je pun, 14 minit dan bertaraf amatur. Nah hasilnya -- hampir satu dunia berdemo sampaikan ada yang tercedera dan terbunuh!

Kalau nak dibiarkan, memang bertambah sakit hati kan tapi itu yang Nabi Muhammad buat dulu. Bahkan lagi teruk yang Nabi Muhammad lalui. dicemuh, dikutuk, diludah, dibaling tahi, dipukul dan banyak lagi. Tapi Baginda bersabar. Sabar Baginda memang tiada tandingan. Pernah ditawarkan oleh Jibril untuk membalas tindakan mereka yang mencemuh Baginda, tapi Baginda tetap sabar malah mendoakan mereka supaya diberi hidayah.

Tak salah pun kalau nak bertindak dengan cara berdemo asalkan kena pada objektifnya, patuh pada peraturan dan cara berdemo.

Buat si pencetus masalah, sila jangan cari pasal. if only you know how much Muhammad loves you and us..you won't even think and dare to do such thing. May Allah's guidance be with you and us.

Buat sahabat Muslim sekalian, yok sama-sama mendalami dan perbanyakkan ilmu pengetahuan tentang Muhammad S.A.W. dan Islam. Kita tambahkan cinta kita. ;)

ambil dan kongsi daripada FB Pn. Ainon :)

Bagi mereka yang akan berdemo selepas solat Juma'at ni, Selamat berdemo ye!


Artikel tambahan: Mempertahankan Nabi Muhammad dengan mengamalkan sunnah dan akhlak terpuji

No comments: