13.7.09

MJ bukan Master J

salam semua...

hmm.. tetiba la plak nak buat entri pasal MJ. bukan Master J tapi Michael Jackson.

erm..tadi tengok balik video2 MJ kat YouTube. saje.

ni video feveret saya masa kecik2. kenapa feveret? satu sebab ada McCauley Culkin, pelakon cerita Home Alone. hehehe... keduanya sebab ada video ni tunjuk orang tukar-tukar muka. dari kulit hitam jadi kulit putih. muka cina jadi muka orang arab. dahsyat la! :P

video

sebenarnya, lagu-lagu MJ ni banyak mesejnya kalau kita dengar betul-betul. macam lagu Black or White ni, mesejnya pasal anti perkauman. tak kira bangsa, tak kira puak, gelap ke cerah, kaya ke miskin, semua orang bersaudara. Islam kan dah ajar pasal ni. kan?

lagu Earth Song tu, cerita pasal Bumi menangis sebab manusia suka rosakkan Bumi.

lagu Heal The World tu plak, pasal pentingnya keamanan untuk generasi mendatang.

hm.. lagi satu yang saya baru perasan bila tengok video2 MJ... MJ ni baik orangnya. kan?




al-Fatihah buat MJ. moga rohnya ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. aameen...




nota kaki: suka dengar lagu You're Not Alone. :)

No comments: