29.11.08

Misi Yang Tak Pernah Selesai

tebas-tebas...

Ayah sedang buat checkpoint

Allahu Akbar...

salam semua...

Empunya Laman baru selesai masuk hutan belantara kat belakang rumah petang tadi. tadi ikut Ayah dan Pak Cik Mohamad tebas semak sebab nak buat jalan untuk laluan peserta Kem Ibadah nanti. adventure juga jalannya. naik turun bukit. lepas ni boleh la pergi jungle-tracking. belakang rumah je. hehe..

tu yang best tinggal kat sini. rumah depan hutan. kolam depan rumah. dekat dengan alam. dekat dengan Tuhan. hmm..Ayah nak ajar anak-anak dia hargai alam.

teringat pula kat rumah lama.. nostalgik.. Subhanallah.. sungguh berbeda keadaannya..

untuk pengetahuan semua, Along dah kembali aktif memblog selepas seminggu berada di Gua Musang dalam misi yang sungguh mencabar fizikal dan mental. kalian boleh baca tentang misinya di laman ini dan laman ini.

ahad ni, Insya-Allah geng Sri Lanka akan pulang ke tanah air. tak sabar nak dengar cerita Kak Dyll nanti. macam mana agaknya keadaan masyarakat di sana. yang penting, jumpa nanti nak minta ole-ole. :D

1-3 Disember ni ada Kem Ibadah kat surau.. satu amanah yang dikira berat untuk dipikul.
moga diberi kekuatan untuk meneruskan misi ini.
doakan agar kem ini berjalan dengan lancar dan yang paling penting, moga mendapat keredhaan daripada-Nya. =)



nota kaki: kalau ada kelapangan, baca la entri ni. entri tentang sebuah pengalaman untuk dikongsi bersama. moga sama-sama mendapat manfaat.

3 comments:

As said...

yeah, chayyok!

may Allah ease everyhting :)

3p4h said...

Achik,Along perlukan info ttg prog 2, tlg gtau along asap! Xtau bl nk gerak ke sana, so perlukan tentatif.

p/s:TQvm kerana along tmasuk dlm post kali ni. Hehehee =)

Kak Dyll pn sama! Ahaks!

alif zai mim ra said...

kpd As: doakan kami.. :)

kpd 3p4h: gerak je bila-bila..hehe.. TQVM je? ngehehe..