18.9.09

Ramadhan: Kisah Malam Raya

salam semua...

malam ni malam terakhir tarawikh.. hua~~



hm.. sebelum kita masuk bab raya, nak tanya..macam mana puasa kome? best? best sebab makin kurus ke atau sebab dapat makan free selalu? ke takde perasaan langsung?

macam mana pulak dengan 'amalan kome sepanjang puasa? bertambah? berkurang? atau sama je? sama-sama la kita bermuhasabah ek. apapun, segala jenis 'amalan yang kita 'amalkan masa puasa dulu macam solat sunat rawatib, sedekah, baca al-Quran, jangan ditinggalkan tapi teruskan. yep.. teruskan.. chaiyok2! ;)


di kesempatan ini juga, tuan punya blog Laman Kehidupanku nak ucap Salam 'Eidulfitr dan mohon maaf atas keterlanjuran kata, terkasar bahasa, tersilap bicara, dan segala waktu dengannya. kalau rasa tak puas hati jugak, boleh bawak berbincang.

OK.. ni ada kad raya untuk semua pembaca setia Laman Kehidupanku. nanti boleh print dan tampal kat dinding rumah. :D





selamat hari raya semua. bagi mereka yang akan pulang ke kampung, moga selamat perjalanan pergi dan pulang kalian. raya raya gak. jangan lupa pada saudara-saudara kita yang dalam serba kekurangan. jangan lupa ziarah mereka yang telah pergi dan sedekahkan Yasin buat mereka.


doakan kesejahteraan buat semua.


Wallahua'lam. :)

4 comments:

Master J said...

selamat hari raya =)

3p4h said...

Salam aidilfitri achik... Nak duit raya =)

Dammit said...

Selamat hari raya gakk :)

alif zai mim ra said...

MJ: salam 'eid mubarak, MJ. maaf ye kalau ada salap n silap.

3p4h: salam 'eid mubarak, along. nak duit raya? tak boleh.. :P

cik popia: selamat beraya! hee~