6.4.10

Jom berlarian~

Salam semua...

serasa mau aja berlari lalu terbang di awangan selepas selesai menjawab exam toksiko tadi.

wee~~~~

walaupun segala isi-isi esei tu agak lopong dan tidak lengkap, ditabahkan juga hati untuk tampal lopongan-lopongan tu dengan isi-isi yang berkaitan dengan soalan esei.

Dr. Lim cakap, "kalau tak tau jawab, jawab je apa-apa yang berkaitan. nanti I tolong bagi markah." berbunga-bunga Hati melompat keriangan sambil menjerit "Sayang doktor!"

Habis dicurahkan segala isi toksiko yang ada di kepala. dah kering isi, diperah-perah sampai tiada lagi titisan isi yang tinggal.

habis menjawab, baca doa sikit lalu keluar dewan.

puas~ ^_^


wee~


Yang seronoknya:
- tamat sudah tahun Tigaku di sini. [~(^_^)~]
- lepas ni cuti seminggu.. boleh main dengan Haziq, buli Asnad, kacau Aiman, geletek Haris... [oh bahagia~ ^_^]


Yang 'boleh tahan' seronoknya:
- ada praktikal 3 bulan.. [suasana baru..insyaAllah ok. doakan ye..]
- jumpa orang yang macam-macam.. [persiapkan Niat, Iman, Hati, dan mindset]
- bakal menghadap surat khabar... [nak tak nak, isu semasa ke update jugak]
- persediaan untuk Projek Tahun Akhir (FYP) [semangat FYP kena maintain.. hee~]
- kerja-kerja yang tak pernah selesai

O_O




kesimpulannya, nak hepi, biarlah bersederhana.. hepi sedang-sedang. yang penting, senyum selalu. teruskan mengingat Dia. :)

ok, dah puas berlari. hee~




nota kaki: sahabat karibnya bertanya, "apakah aku mampu beramal di luar sepertimana beramalnya aku di sini?" ...

6 comments:

a.K.u said...

Nak lari jugak...tp skrg tgh malas....nanti2 lah..eheh :p

[tebiat~]

all the best! InsyaAllah, andai niat kita benar, Allah pasti bantu... Setiap perkara itu kan iabadah jika semuanya kerana Allah..

Da'wah itu bukan sekadar bersama jemaah...luas lagi pengertianya...

:: Chayok2! \(n_n)/

3p4h said...

Puas memasak, bkn berlari! Suke2, syukur sgt akhirnya usai juga xm.

Dan dlm sedar xsedar dh nk jd stdnt final year T_T [cepatnya msa blalu]

Apapun all da besh achik, dan semuanya.

p/s: Beramal xkira tmpt, as long as kita boleh lakukannya, kita lakukan sbaik mungkin. Yosh~

ameera alzawawy said...

klo nak swim.. ajak nad.. :P

alif zai mim ra said...

a.K.u:
da'wah itu memang sangat amat luas~~ O_O

3p4h:
oh..nak final year dah ek? saya baru nak masuk 1st year. :P

p/s: persoalannya, mampukah dia? T_T

ameera alzawawy:
hehe.. keep swimming~ keep swimming~ (finding nemo)

neway, kalau nak fly, macane lak? :P

3p4h said...

Mampukah dia? [achik mrujuk pda diri achik ke?]

p/s: Yakin pada diri, pasti mampu! InsyaAllah

alif zai mim ra said...

3p4h:
tett~~ T_T

p/s: yakin!